Wat kunnen wij voor u, als ergotherapeut, betekenen?

woensdag 12 april 2017

Stelt u zich voor: uw cliënt heeft behoefte aan een rolstoel of ander aangepast hulpmiddel en krijgt deze via de gemeente. Het kan gebeuren dat uw cliënt genoegen moet nemen met een hulpmiddel dat niet goed aansluit bij de wensen. Vegro vindt dat elke cliënt recht heeft op keuzevrijheid en kwaliteit. Daarom gaan wij ergotherapeuten en hun cliënten écht helpen. Diverse ergotherapeuten gingen u al voor. We hebben al meerdere casussen succesvol opgelost! Benieuwd naar een voorbeeld uit de praktijk? Lees dan het verhaal van Mevrouw Klaasen.

Mevrouw Klaasen is 35 jaar oud, woonachtig in Mijdrecht en woont zelfstandig in een eengezinswoning
op 500 meter afstand van een winkelcentrum. Door een beperkt zuurstofgehalte in haar bloed, heeft zij een beperkt uithoudingsvermogen. Hierdoor kan zij maximaal 50 meter aan een stuk lopen. Binnenshuis loopt zij kleine stukjes zonder hulpmiddel. ’s Nachts slaapt zij in een speciaal bed met zuurstofpomp om het zuurstofgehalte op peil te houden.

Mevrouw Klaasen is in activiteiten buitenshuis dusdanig beperkt, dat ze afhankelijk is van haar ouders.
Om boodschappen te doen, wordt ze dagelijks opgehaald door haar vader. Met de rolstoel verplaatst haar vader haar naar het winkelcentrum. In de supermarkt is de bewegingsruimte beperkt.

De casus van mevrouw Klaasen is om zelfstandig boodschappen te kunnen doen, zonder hierbij dagelijks afhankelijk te zijn van anderen. Gezien haar leeftijd, wil zij graag blijven bewegen en bij voorkeur geen gebruik maken van een scootmobiel. Haar ergotherapeut heeft Vegro benaderd met de vraag naar een geschikt hulpmiddel.

Uiteindelijk heeft er een passing met een loopfiets plaatsgevonden. Uit de passing bleek dat mevrouw
Klaasen met de loopfiets zelfstandig een afstand van 250 meter kan verplaatsen. Zij kan vervolgens uitrusten op de loopfiets, waarna ze haar weg weer kan vervolgen. Met therapie zal haar uithoudingsvermogen vergroot worden.

Drie maanden later doet mevrouw Klaasen dagelijks zelfstandig haar boodschappen en kan ze ook zelfstandig het huis uit, zonder hier ‘opgesloten’ te zitten.

Laat ons weten hoe wij u, als ergotherapeut, het best kunnen ondersteunen. Mail uw casus naar specials@vegro.nl.

Kies een webwinkel

Intramuraal Groothandel