Vegro helpt ergotherapeuten en cliënten

donderdag 30 maart 2017

Stelt u zich voor: uw cliënt heeft behoefte aan een rolstoel of ander aangepast hulpmiddel en krijgt deze via de gemeente. Het kan gebeuren dat uw cliënt genoegen moet nemen met een hulpmiddel dat niet aansluit bij de wensen. Vegro vindt dat iedereen recht heeft op keuzevrijheid en kwaliteit. Daarom gaan wij ergotherapeuten en hun cliënten helpen. Diverse ergotherapeuten gingen u al voor. We hebben al meerdere casussen succesvol opgelost! Benieuwd naar een voorbeeld uit de praktijk? Lees dan het verhaal van mevrouw Jong.

Sinds mevrouw Jong haar benen niet zelfstandig meer in bed krijgt, slaapt ze al drie maanden lang elke nacht in haar sta-opstoel. Daarbij moet zij, vanwege de plaspillen, meerdere keren per nacht naar het toilet.

Mevrouw Jong heeft samen met haar ergotherapeut verschillende hulpmiddelen uitgeprobeerd, zoals het elektrisch hoog-laag bed, de bedsteun, de pakpaal etc., maar deze werken niet meer. Sinds korte tijd heeft zij decubitus op haar stuit en heeft zij veel rugklachten door een verkeerde zit- en lighouding in de stoel.

Mevrouw Jong heeft een paar dagen geleden het Flexobed gekregen. Nu kan zij zelfstandig volledig veilig de transfer in en uit bed maken. Mevrouw Jong slaapt meer uur achter elkaar, de pijn in haar rug is zo goed als verdwenen en ook de decubitusplekken zijn al aanzienlijk verminderd.

Laat ons weten hoe wij u, als ergotherapeut, het best kunnen ondersteunen. Mail uw casus naar specials@vegro.nl.

Kies een webwinkel

Intramuraal Groothandel