Vegro en Welzorg gaan een partnerschap aan

dinsdag 02 januari 2018

Welzorg heeft ervoor gekozen om per 1 januari 2018 te stoppen met een deel van haar dienstverlening op de hulpmiddelenmarkt. Zij gaan zich focussen op de levering van aangepaste hulpmiddelen via gemeenten, zorginstellingen en zorgverzekeraars. Ook autoaanpassingen en woningaanpassingen blijven een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van Welzorg.

Voor de tijdelijke uitleen van hulpmiddelen en de verhuur en verkoop via de winkels, zijn Welzorg en Vegro een partnerschap aangegaan. Dit betekent dat Welzorg een groot deel van deze activiteiten over draagt aan Vegro.

Vegro neemt drie van de huidige winkels van Welzorg over; Eindhoven, Terneuzen en Leeuwarden. Daarnaast worden alle uitstaande hulpmiddelen in de eenvoudige uitleen overgenomen door Vegro en ook de huurovereenkomsten met particuliere klanten worden voortgezet door Vegro.
Beide partijen werken samen om de klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn tijdens deze overgang en daarna met de meest passende diensten en producten. Mensen die wonen in de gebieden waar Welzorg-winkels verdwijnen, kunnen terecht in de winkels van Vegro. Met het grote logistieke netwerk van Vegro, kunnen hulpmiddelen ook bij iedere klant in Nederland aan huis worden geleverd en opgehaald.

Waarom heeft Vegro deze keuze gemaakt?
“Vegro vindt dat de hulpmiddelenmarkt moet veranderen. Wij zetten ons in voor goede zorg aan cliënten en ondersteunen medewerkers in de zorg met de juiste hulpmiddelen en diensten met als doel bij te dragen aan de positieve gezondheid van mensen. Dit staat los van systemen en organisatiebelangen. Vanuit deze gedachte is een partnerschap met Welzorg gestart”, aldus Karel Jonker, directeur Vegro.

“Door de sterke elementen van onze bedrijven in te zetten, en onze krachten te bundelen, voldoen wij beter aan de vraag van de cliënt. Wij hebben de gezamenlijke ambitie om overbodige bureaucratie te beperken, waarbij wij ons best doen om beleidsbepalers te overtuigen dat het anders én beter kan. In deze gedachte hebben Welzorg en Vegro elkaar gevonden. Dit partnerschap toont dat wij vertrouwen hebben in elkaars expertise en hopen hiermee een voorbeeld te zijn in onze branche.”

Wilt u weten wat het partnerschap tussen Vegro en Welzorg voor u of uw organisatie betekent? Neem dan contact op met Vegro via 0252-430370 en laat u informeren door één van onze adviseurs.

Kies een webwinkel

Intramuraal Groothandel