Sleutelkluis voor thuis

maandag 30 januari 2017

Zoals bleek in de Kassa Tv-uitzending van afgelopen zaterdag is de sleutelkluis voor particulieren helaas nog niet veilig genoeg. Deze kluis voor thuisgebruik, zonder keurmerk, is verkrijgbaar bij diverse Thuiszorgwinkel ketens.

Een sleutelkluis is een ‘’kluis’’ met pincode voor sleutels welke bij de voordeur bevestigd kan worden. De pincode is vrij te programmeren en de klant kan zelf bepalen aan wie deze code gegeven wordt. Zo kunnen de geautoriseerde personen snel en veilig toegang krijgen tot de woning. Dit is bijvoorbeeld handig voor medewerkers van de thuiszorg,  voor toegang tot (aanleun)woningen binnen een complex of voor kennissen en familie die toegang mogen hebben. Een sleutelkluis is eenvoudig te plaatsen aan de muur of deurpost. Bij muurmontage dient men gebruik te maken van pluggen. De verpakking van de sleutelkluis geeft helder aan dat deze niet bestand is tegen verschillende vormen van molest.

Tot onze spijt wordt er ook wel eens misbruik van sleutelkluizen gemaakt teneinde onbevoegd toegang tot woningen te verkrijgen. Daarom zijn we naarstig op zoek naar functionele alternatieven met het juiste politiekeurmerk. Een sleutelkluis met het SKG** keurmerk (politiekeurmerk) zal in de nabije toekomst circa 200 euro gaan kosten. Alle overige sleutelkluizen thans op de markt zijn niet geschikt voor de particuliere verkoop. Deze zijn alleen in grote besteleenheden beschikbaar (voor bijvoorbeeld thuiszorgorganisaties) en vereisen een centrale coördinatie (moedersleutels) alsmede een professionele montage (gecertificeerde installateurs).

In verband met het ontbreken van een volwaardig alternatief blijven wij de huidige sleutelkluis voeren. Wel zullen wij potentiële kopers attenderen op de inhoud van dit bericht.
 

Kies een webwinkel

Intramuraal Groothandel