Oplossing gezocht

maandag 17 februari 2014

De NOVU (Nederlandse Orde van Uitvinders) bestaat 25 jaar. Dit viert zij samen met Vegro middels een innovatie challenge. Onder de naam ‘Oplossing gezocht’ dagen wij heel Nederland uit voor het inzenden van een oplossing voor een probleem in de Thuiszorg. Het beste productidee ontvangt €5.000,-.

Onlangs vroeg Vegro aan medewerkers van thuiszorgorganisaties tegen welke problemen zij in hun werk aanlopen. Hierop kwamen vele reacties binnen. Vegro en NOVU kozen uiteindelijk een probleem en dagen uitvinders in heel Nederland uit hiermee aan de slag te gaan.

Het probleem
Diabetes is een echte volksziekte aan het worden. Voor zowel de patiënt als de hulpverlener in de thuiszorg bestaan er veel problemen rond de zelfredzaamheid van diabetescliënten. De bediening van de bloedsuikermeter vereist motorische vaardigheden. Deze meters zijn daarom niet geschikt voor cliënten die moeite hebben met de motoriek in de handen door beven, stijfheid van de vingers en gevoelsstoornissen in de vingers. Daarnaast kunnen veel cliënten de meters en spuiten niet zelf bedienen door een gezichtsbeperking.

De NOVU en Vegro vragen iedereen met een goed idee voor dit probleem mee te doen aan de innovatie challenge ‘Oplossing gezocht’. Uit alle inzendingen worden per thema de 10 meest kansrijke ideeën geselecteerd. Deze krijgen daadwerkelijk middels een prototype vorm. De beste oplossing zal op 12 december 2014 gepresenteerd worden en wordt, bij gebleken geschiktheid, op de markt gebracht. Deze week volgt meer informatie over hoe men zich kan aanmelden.

Met deze innovatie challenge onderstrepen de NOVU en Vegro het belang van marktgericht uitvinden. Er zijn in Nederland heel veel mensen met een goed idee. Helaas sneuvelen er op de weg naar de markt de nodige ideeën omdat men de valkuilen niet weet te ontwijken.

Kies een webwinkel

Intramuraal Groothandel