Nieuwe casus voor ergotherapeuten

woensdag 26 april 2017

Stelt u zich voor: uw cliënt heeft behoefte aan een rolstoel of ander aangepast hulpmiddel en krijgt deze via de gemeente. Het kan gebeuren dat uw cliënt genoegen moet nemen met een hulpmiddel dat niet goed aansluit bij de wensen. Vegro vindt dat elke cliënt recht heeft op keuzevrijheid en kwaliteit. Daarom gaan wij ergotherapeuten en hun cliënten écht helpen. Diverse ergotherapeuten gingen u al voor. We hebben al meerdere casussen succesvol opgelost! Benieuwd naar een voorbeeld uit de praktijk? Lees dan het verhaal van meneer de Vries.

Meneer Vries uit Den Haag is sinds 2006 bekend met de ziekte van Parkinson. Hij woont met zijn vrouw en kinderen op de eerste etage van een appartementencomplex zonder lift. Meneer Vries verplaatst zich met een standaard rollator. Echter is de situatie de laatste twee maanden dusdanig verslechterd, dat deze rollator niet meer voldoet.

Meneer Vries heeft veel last van freezing, waardoor het zelfstandig op gang komen niet gaat. Als gevolg van de freezing, is hij al meerdere keren gevallen. Zowel de ergotherapeut als de fysiotherapeut zijn op zoek gegaan naar oplossingen om deze momenten te doorbreken. Het werken met tape op de grond had bij meneer Vries positief resultaat; door zich op de tape te focussen triggerde dit hem om op gang te komen.

De ergotherapeut heeft met een verklaring van de neuroloog een Parkinson rollator aangevraagd. Bij de passing met de Parkinson rollator was het effect van de laser duidelijk te zien. Tijdens de freezing kon meneer Vries de laser zelfstandig activeren en dit zorgde ervoor dat hij zelfstandig de eerste stap over de laserstraal heen zet. Via de zorgverzekering, is voor hem een Parkinson rollator vergoed en geleverd. Nu meneer Vries de Parkinson rollator twee maanden heeft, gaat het zelfstandig op gang komen een stuk gemakkelijker.

Laat ons weten hoe wij u, als ergotherapeut, het best kunnen ondersteunen. Mail uw casus naar specials@vegro.nl.

Kies een webwinkel

Intramuraal Groothandel