NEVI Zorgcongres

maandag 02 februari 2015

Op 5 en 6 februari vond in Egmond aan Zee het NEVI Zorgcongres plaats met als hoofdthema 'Who cares!' De vraag die centraal stond is hoe zorgorganisaties er over 10 jaar uitzien op het gebied van inkoop.

De vanzelfsprekendheid van vergoedingen voor de uitvoering van zorg is aan forse veranderingen onderhevig. Welke zorg is beschikbaar, door wie mag en kan die worden gegeven, hoe wordt dat geregeld en betaald en welke rol spelen alle stakeholders in de zorg in deze hele transitie naar een nieuwe vanzelfsprekendheid? Tevens is hierin ook de verantwoordelijkheid van de zorgvrager veranderd; zij zullen meer en meer zelf bepalen en zelf moeten verzorgen. Hoe gaan inkoopafdelingen van zorginstellingen hiermee om en welke krijgen zij vandaag de dag voorgelegd?

Er is steeds minder geld beschikbaar en alles moet zo goedkoop mogelijk. Maar wil de zorgvrager niet gewoon het beste en is de prijs dan soms van onderschikt belang? Tijdens het congres werd steeds meer duidelijk dat stakeholders de handen in één moeten gaan slaan om zo een innovatieslag te maken binnen de zorgbranche. Ook wat ons te wachten staat op het gebied van zorg en hulpmiddeleninkoop binnen een tijdsbestek van tien jaar werd belicht tijdens de diverse plenaire sessies.

Vegro heeft daarnaast tijdens het NEVI Zorgcongres laten zien dat een efficiënt hulpmiddelenbeheer voor instellingen vele besparingen kan opleveren. Bijvoorbeeld middels het track & trace systeem zijn de hulpmiddelen altijd inzichtelijk voor de organisatie. Kortom, het was een geslaagd congres!
 

Kies een webwinkel

Intramuraal Groothandel