‘Minder overstappers zorgverzekering’

maandag 06 januari 2014

Het aantal mensen dat is overgestapt naar een andere zorgverzekering valt lager uit dan vorig jaar. Dat zeggen de vier grote zorgverzekeraars, meldt de NOS.

Consumenten konden tot 1 januari 2014 hun zorgverzekering opzeggen. Zij hebben tot 31 januari om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Eerder meldden vergelijkingssites voor zorgverzekeringen dat zeer veel mensen van zorgverzekering zouden wisselen. Ook zouden ze massaal het eigen risico willen verhogen en aanvullende verzekeringen willen schrappen om zo op een lagere premie uit te komen. Uit recente cijfers van Achmea, VGZ/Univé, CZ en Menzis, samen goed voor 95 procent van de markt, blijkt het tegendeel. De verschuivingen blijven heel beperkt.

Mensen blijken nauwelijks geneigd hun aanvullende verzekering op te zeggen. Bij Achmea hebben zich veel klanten gemeld die hun eigen risico juist willen verlagen. Opvallend is ook de toegenomen belangstelling voor internetpolissen. Dat zijn basisverzekeringen met een lagere premie, omdat de verzekerden al hun zaken via internet moeten regelen

Kies een webwinkel

Intramuraal Groothandel