Minder mensen wisselen van zorgverzekering

vrijdag 20 december 2013

Consumenten wisselen dit jaar minder vaak van zorgverzekering dan in voorgaande jaren. Dat stellen zorgverzekeraars Univé en VGZ (samen 4 miljoen verzekerden) en onderzoeksinstituut Nivel, op basis van een enquête over de overstapcijfers. 

Vorig jaar stapten 7,2 procent van de Nederlanders over op een andere zorgverzekering. De prognose van de verzekeraars is dat dit percentage dit jaar op 5,5 procent blijft hangen. Naar verwachting zullen ongeveer 1 miljoen mensen overstappen. De uitkomst is opvallend omdat vergelijkingssites eerder juist aangaven dat in 2013 een recordaantal mensen zou overstappen en dat het aantal aanvullend verzekerden fors zou afnemen.

Het aantal mensen met een aanvullende verzekering neemt licht af (1,1 procent). Koos in 2012 bij VGZ nog 82,9 procent voor een aanvullend pakket, nu is dat 81,8 procent.
''Wij zien dat de verzekerden die vorig jaar kozen voor een verhoogd eigen risico, dit nu juist verlagen'', aldus Conrad Rombout van Univé. ''Mensen winnen informatie in, wegen af en kiezen bewust voor een zorgverzekering die bij hun persoonlijke situatie past.''

Kies een webwinkel

Intramuraal Groothandel