Kennis- en Netwerkseminar regio Noordwest groot succes

maandag 06 februari 2017

Op 2 februari jl. organiseerde Vegro regio Noordwest haar eerste seminar in de winkel te Katwijk. Het programma was speciaal samengesteld voor ergotherapeuten, maar het programma was zeker ook voor de uitgenodigde thuiszorgmedewerkers en andere geïnteresseerden geschikt.

Om 15.30 uur kwamen de eerste gasten aan in de winkel, die speciaal voor deze middag was omgetoverd tot presentatieruimte. Een mooie gelegenheid voor onze gasten om direct kennis te maken met ons assortiment in de winkels. Na deze eerste kennismaking ging de seminar van start. Else Reitsma, Districtleider bij Vegro van regio Noordwest, en zorgrobot Zora heetten iedereen van harte welkom waarna het officiële programma van start kon gaan.

Marjolein Kuijt, eigenaar van Valpreventie Het Gooi en docent bij Veiligheid NL, opende met een informatieve presentatie. Wat zijn de feiten, oorzaken en cijfers van valincidenten? Hoe kunnen we valpreventie integreren in onze dagelijkse werkzaamheden? En hoe kunnen kleine hulpmiddelen hier positief aan bijdragen? Allemaal vragen waar direct antwoord op werd gegeven door de enthousiaste en mondige groep gasten.

Na de presentatie van Marjolein, gaven onze trouwe partners en toeleveranciers Etac en Invacare korte presentaties over een aantal producten. Etac bracht het SatinSheet-systeem onder de aandacht van de aanwezigen en Invacare o.a. het Ventlet-systeem. Zeer nuttige informatie die direct naar de werkvloer vertaald kan worden. Tevens ontstond er een goede inhoudelijke discussie over het inzetten van verschillende systemen.

Na de leveranciers was het woord aan Patrick Arends, winkelleider Amsterdam. Patrick lichtte de Wmo-Powerkaart toe middels een aantal praktijkvoorbeelden. De Wmo-Powerkaart kan door cliënten en ergotherapeuten ingezet worden richting gemeentes. Het geeft handvatten bij het schrijven van een persoonlijk plan en het aanvragen van een pgb voor het verkrijgen van het juiste hulpmiddel. In Amsterdam zijn inmiddels meerdere voorzieningen door cliënten aangeschaft vanuit een pgb.

Onze adaptatieadviseur Henk Ouwehand heeft vervolgens de Vegro verzekeringskaart toegelicht. De verzekeringskaart geeft beknopt weer wat er nodig is bij het aanvragen van een hulpmiddel in de langdurende uitleen binnen de Zvw. Welke zorgverzekeraar vraagt er bijvoorbeeld een indicatie of een verwijzing? En wanneer kan Vegro het juiste hulpmiddel leveren en zelf indiceren? De verzekeringskaart is een must-have voor iedere zorgprofessional.

Als laatste werd kort ingegaan op de samenwerking tussen Edwin van der Sar Foundation en Vegro. Vegro is al jaren een trotse partner van deze stichting. Een van de activiteiten van de Foundation is het ter beschikking stellen van een ADL-koffer voor ergotherapeuten. Voor meer informatie kunt u kijken op de site van de Foundation

Nadat Paul van der Hulst, Accountmanager bij Vegro, de koffer had toegelicht, sloten wij de seminar af. Tijdens de netwerkborrel hebben de deelnemers nog na kunnen praten. Het was een zeer geslaagde middag met veel dialoog en discussie. Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!

Kies een webwinkel

Intramuraal Groothandel