Heet u al kennis gemaakt met beeldschermzorg?

maandag 10 november 2014

De Compaan: “Direct foto’s van kleinkinderen delen met oma”

Om zorg ondanks de vergrijzing en bezuinigingen te kunnen blijven leveren en betaalbaar te houden, doen zorgorganisaties steeds vaker een beroep op de zelfredzaamheid van cliënten. Wat kan de cliënt zelf doen om zorgvraag te verminderen of voorkomen? E-health speelt hierin een belangrijke rol.

Veel zorginstellingen experimenteren momenteel in e-health. Dit zijn online of digitale zorgtoepassingen die met name bijdragen aan het zo lang mogelijk thuis laten wonen van cliënten. Denk hierbij aan domotica maar ook beeldschermzorg. Beeldschermzorg is een uitbreiding op de reguliere zorgverlener. De verpleging en zorgvrager communiceren met beeld en geluid via een beeldscherm. Ook de overheid stuurt aan op het gebruik van e-health. Onlangs stuurden minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn (beiden VWS) een brief “e-health en zorgverbetering” aan de Tweede Kamer. Hierin spraken zij de wens uit dat de mogelijkheden van e-health beter worden benut.

De Compaan, de tablet voor ouderen, is een mooie vorm van e-health. De Compaan deelt via een tablet onze online wereld met ouderen en faciliteert mantelzorg en professionele zorg. Ouderen kunnen hierdoor makkelijk skypen of foto’s delen met hun (klein)kinderen maar ook informatie uitwisselen met hun mantelzorger. De Compaan wordt in zorgland enthousiast ontvangen. Het expertpanel van de Connected Health Challenge koos de tablet voor ouderen dan ook niet voor niets als een van de beste drie zorginnovaties. De Compaan strijdt nog mee voor de eerste plaats, op 13 november volgt de uitslag.

Vegro is allang overtuigd van de waarde van dit product en biedt het aan via de webshop. Ook is het mogelijk om als zorginstelling de Compaan aan te schaffen. Neem voor de mogelijkheden contact op met marketing@vegroverpleegartikelen.nl. Meer weten over de Compaan? Klik dan hier.

Kies een webwinkel

Intramuraal Groothandel