Google werkt aan slimme lens voor diabetici

vrijdag 17 januari 2014

De kans is groot dat diabetici in de toekomst niet meer in hun vinger hoeven te prikken om hun bloedsuikerwaarde te meten. Google is bezig met het ontwikkelen van een contactlens speciaal voor diabetici. Dat laat het internetbedrijf weten op haar blog.


De lens wordt voorzien van een chip. Deze geeft een waarschuwing zodra de bloedsuikerwaarde te hoog of te laag wordt. De drager van de lens ziet dan een ingebouwd led-lampje branden en weet dat hij of zij insuline moet innemen.
Google test momenteel de prototypes van de lens, die elke seconde een bloedsuikermeting verrichten. Volgens Google is de slimme lens voorlopig nog toekomstmuziek. “Er moet nog een hoop werk gedaan worden”, aldus het bedrijf. Google wil de lens niet zelf op de markt brengen maar zoekt hiervoor naar partners.
Het Diabetes Fonds juicht het initiatief van Google toe. Ook in Nederland wordt er gewerkt om in de toekomst pijnloos bloedsuiker te meten. Samen met TNO werkt het Diabetes Fonds aan lichttechnologie. Hiermee kan je met een sensor dwars door de huid heen meten.

Kies een webwinkel

Intramuraal Groothandel