Getest: BEDOUMAT

donderdag 22 oktober 2015

Vegro heeft sinds kort een wel heel bijzonder nieuw product in haar assortiment: de BEDOUMAT. Deze beddouche is geschikt voor cliënten met een gebroken ledemaat of die bedlegerig zijn. Wijkverpleegkundigen van Meander waren meteen benieuwd naar dit product en gingen er mee op pad om het uit te proberen.

Twee wijkverpleegkundigen namen de beddouche mee naar een vrouwelijke cliënt, die bedlegerig is. De twee zorgverleners moesten eerst even goed kijken hoe de BEDOUMAT precies werkt, maar al snel was dit duidelijk. “Het wijst zich allemaal vanzelf, je moet er rekening mee houden dat je de zilveren afvoergoot naar boven plaatst en dat je voldoende ruimte overhoudt om de mat aan het bed vast te maken”, aldus de wijkverpleegkundigen. “Verder is het belangrijk dat je de slang in de jerrycan goed naar beneden duwt.“

De dames zijn enthousiast over het product. “We moesten er even de tijd voor nemen maar de cliënt (die niet meer kan praten) zag je duidelijk genieten. Wel levert het wat extra was op want je hebt een aantal handdoeken nodig om het bed goed droog te maken. Verder is het handig een extra emmer klaar te zetten, één emmer was bij ons net te weinig.” Ook de echtgenoot van de cliënt is enthousiast over de BEDOUMAT. “Wat mij betreft voor herhaling vatbaar.”

Ook Philo en Petra, twee wijkverpleegkundige collega’s, namen de douchemat voor in bed  mee naar een bedlegerige cliënt. Zij zagen hun cliënt duidelijk van de douche genieten. Zowel de zorgverleners als de cliënt vinden het product handzaam in gebruik. Wel geven ze aan dat het iets langer duurt dan een normale douche. “Er zal dus iets meer tijd geïndiceerd moeten worden.” Een punt wat hun collega’s ook beamen: “De BEDOUMAT is een positieve ervaring, die wel wat tijd vergt, maar zeker de moeite waard is voor de cliënt.

Meer weten over de BEDOUMAT Splash Beddouche? Kijk hier

Kies een webwinkel

Intramuraal Groothandel