Ebbeltje beste thuiszorgoplossing

dinsdag 16 december 2014

Vrijdag 12 december was het zover en vond de finale van de NOVU Innovatie Challenge ‘Oplossing gezocht’ plaats. Drie genomineerde finalisten presenteerden hun oplossing voor problemen in de thuiszorg. Het Ebbeltje van Johan Cazemier werd verkozen tot winnaar. Hij ontving de award en een cheque van €5.000,- uit handen van René Kamerbeek, directeur Vegro.   

Begin dit jaar lanceerden de Nederlandse Orde van Uitvinders (NOVU), in het kader van haar 25-jarig bestaan, met Vegro de NOVU Innovatie Challenge ‘Oplossing Gezocht’. Samen daagden zij uitvinders uit een oplossing voor een probleem in de thuiszorg te bedenken. Medewerkers van thuiszorgorganisaties lieten via Vegro weten waar zij in hun dagelijkse werkzaamheden tegenaan lopen. Tijdrovende handelingen en problemen werden in kaart gebracht en uitvinders lieten hun creatieve brein hierop los op zoek naar de oplossing.

In juni beoordeelde een jury de tien meest kansrijke ideeën. In juli volgden zij een spoedcursus ‘van idee tot markt’. Vervolgens kregen de knappe koppen de gelegenheid hun oplossing uit te werken in een functioneel prototype. In oktober presenteerden zij dit aan de jury. Deze koos de drie beste ideeën: het Ebbeltje, een hulpmiddel voor het toedienen van insuline (Johan Cazemier), de douchewrap, maakt douchen met een medicatielijn mogelijk, (Rob de Vos) en de beddouche, voor douchen in bed, (Lony van Westing).

De jury kwam vrijdag 12 december voor een pittige keuze te staan. Na lang beraden koos zij uiteindelijk voor een idee dat de zelfredzaamheid van cliënten vergroot: het Ebbeltje. Het toedienen van insuline brengt veel tijd met zich mee binnen de zorg en middels het Ebbeltje kan de zorgvrager zich nu op een veilige en makkelijke manier zelf injecteren. Het Ebbeltje zorgt voor meer balans en grip bij het injecteren, waardoor altijd de juiste plaats op een stabiele manier wordt bereikt. Vegro feliciteert Johan Cazemier met het winnen van deze uitvinders wedstrijd en ziet uit naar de productie van dit hulpmiddel.

Kies een webwinkel

Intramuraal Groothandel