Lab 39

Home/LAB39

Het innovatielab van Vegro

Voor zorginnovatie moet u bij Vegro zijn! In LAB39 werken we dagelijks aan innovatieve oplossingen voor vraagstukken binnen de hulpmiddelenbranche. Dit doen we door kennisontwikkeling en co-creatie, met zowel bestaande als nieuwe relaties van Vegro.

Visie LAB39

Binnen ons netwerk van partners willen we graag actief betrokken zijn bij vernieuwingen in de hulpmiddelenbranche. Dankzij kennisdeling en samenwerkingen lukt dit al aardig! Zo is Vegro de voorloper op het gebied van innovatie binnen de hulpmiddelenbranche.

Stap binnen op de prachtige locatie van LAB39, een plek waar innovatie wordt gestimuleerd. Iedereen die zijn of haar talent wil inzetten in het belang van de zorgvernieuwing is welkom bij ons! Stuur een mail via onderstaande knop om in contact te komen met onze innovatie specialisten.

Ik heb interesse
Preventief onderhoud

U kunt bij LAB39 terecht voor:

  • Een oriënterend gesprek om uw wensen en behoeften in kaart te brengen.
  • Het bekijken van onze showroom vol met innovatieve hulpmiddelen.
  • Als leverancier uw innovatieve hulpmiddelen een podium geven.
  • Behoeftes van zorgverleners ontdekken en daarbij passende producten, diensten en kennis vinden.
  • Ondersteunen in pilots van organisaties die met een innovatieve oplossing bezig zijn.

De beleefkamers

Kom in onze beleefkamers kennis maken met de innovatieve producten en ervaar hoe deze producten de professionals en cliënten kunnen ondersteunen in de zorg van morgen! In onze loods Lab 39 in Katwijk heeft Vegro een heus modelwoonhuis staan. Hier bevinden zich onze beleefkamers welke bestaan uit een huiselijke slaapkamer, woonkamer en badkamer. Deze beleefkamers kunnen zowel een intramurale als extramurale setting nabootsen. Samen met onze partners en leveranciers hebben wij een uitgebreide collectie met innovatieve hulpmiddelen uitgezocht waarvan wij denken dat deze een bijdrage kunnen leveren aan de zorg van de toekomst.

Het beste deel is dat u in onze beleefkamers onder het genot van een kopje koffie of thee op een laagdrempelige manier kennis kan maken met de innovatieve producten. Door de hulpmiddelen echt te ervaren willen we graag inspireren en het gesprek aangaan over de zorgvragen en de mogelijke ideeën en oplossingen.

Geïnteresseerd? Stuur een mail via onderstaande knop om een afspraak te maken

Kom eens langs

Ontdek ook deze innovatieve producten in het lab

Naast de inspiratiesessies, zijn er in LAB39 ook allerlei slimme oplossingen te zien en te beleven. Bekijk hieronder een aantal innovatieve hulpmiddelen uit het assortiment van LAB39. Voor leveranciers is het goed om te weten dat we in LAB39 werken aan intra- en extramurale demokamers. Daarnaast staan wij open om uitproberen op locatie mogelijk te maken.

Doelgroep

SmartWall

Een stimulerende, interactieve muurprojectie die beweging stimuleert, door spellen te doen met een bal. Het is multifunctioneel inzetbaar, omdat de spellen uitgewerkt zijn in diverse categorieën voor jong en oud.

Doelgroep

SmartClips

Interactief trainingssysteem met ontelbare mogelijkheden. Om het bewegen of trainen leuk, interessant en uitdagend te houden. Je traint je lichaam op gebied van reactie, concentratie, kracht en snelheid.

Doelgroep

Moofie

Moofie is een pratende beweegstok. Hij spreekt hardop beweegopdrachten uit en werkt reactief en stimulerend door licht, geluid en bekende muziek. Bewegen met de Moofie is gemakkelijk en leuk!

Doelgroep

Sparckel

Zonlicht is belangrijk voor iedereen zijn gezondheid. Als we binnen zitten krijgen we veel te weinig licht. Deze daglichtlamp lost het voor je op en ondersteunt een gezond bioritme.

Doelgroep

ANWB belevingspaal

De iconische praatpaal omgebouwd naar belevingspaal. Op het scherm kunnen ouderen beelden van vroeger bekijken. De paal helpt dus herinneringen terug te halen, daarom fijn voor mensen met dementie.

Doelgroep

Cool-One

Een draagbare minikoelkast voor medicijnen. Koelt je medicatie 24 uur op een volle accu. Voor meer vrijheid en minder zorg voor het meenemen van je gekoelde medicijnen.

Het innovatieteam

Personeel
Personeel

Marcel Plomp

Innovatieadviseur

06 - 30 78 01 00 m.plomp@vegro.nl

Marcel Plomp staat aan de basis van team Innovatie en LAB39. ''LAB39 is een grote stap vooruit naar toekomstige zorg en de samenwerking met partners in de zorgbranche. Samen inspireren, verbinden en innoveren we.''

Personeel
Personeel

Ger-Jaco van Duijn

ICT-specialist en verbinder team Innovatie

gj.vanduijn@vegro.nl

Ger-Jaco van Duijn, de ICT-specialist en verbinder van de afdeling. “Innoveren is vooral doen en leren van wat je tegenkomt. Kom naar LAB39 om te dagdromen en samen na te denken over hoe we de zorg kunnen verbeteren.”

Personeel
Personeel

Shannon Walraven

Service Designer

06 - 29 48 65 18 s.walraven@vegro.nl

Shannon Walraven is als Service Designer altijd opzoek naar de behoefte achter de hulpvraag. Dit doet zij door goed te luisteren en observeren. “Het achterhalen van de werkelijke behoefte vergroot de oplossingsmogelijkheden van het probleem en geeft ruimte om vraagstukken bij de kern aan te pakken”.

Personeel
Personeel

Violet van Tilburg

Service Designer

06 - 25 38 24 78 v.vantilburg@vegro.nl

Met behulp van Service Design pakt Violet van Tilburg relevante problemen aan met een holistische klantgerichte benadering. “Samen met klanten en partners werken we aan oplossingen die bijdragen aan het verbeteren van de zorg van morgen”.